Противоконституционно е да има ротационен председател. Това коментира лидерът на БСП

...
Противоконституционно е да има ротационен председател. Това коментира лидерът на БСП
Коментари Харесай

Нинова: Противоконституционно е да има ротационен председател

Противоконституционно е да има ротационен ръководител. 

Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти след среща с водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание. Нинова съобщи, че не са обсъждали Българска социалистическа партия да поддържа Вежди Рашидов, като по думите й първите две сили сега водят договаряния за ръководител на Народното събрание. 
Тя посочи, че сега се образува работна група единствено сред ГЕРБ и ПП-ДБ. " Ако ни поканят - ще отидем. Знам, че сред тях двете се вършат ", разяснява Нинова. ОЩЕ: Първият ден на Народното събрание завърши без определен ръководител (ВИДЕО)

" Г-н Борисов ме предложения на среща. Обсъждахме няколко въпроса. Първият е за поддръжка на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. Оставих този въпрос да се реши сред първите две политически сили, защото те сега водят диалози за някакъв чудноват хибрид за ротационен принцип. От нас Росен желязков няма да получи поддръжка. Второ, по законодателна стратегия, начинания, знаете, че сред Политическа партия и ГЕРБ вървят такива диалози. Заявих какви са нашите цели, те са тези, които заявих през вчерашния ден от трибуната ", сподели Нинова. Оставаме на радикално разнообразни позиции за оръжията за Украйния. 

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия държи на обществена политика през бюджета, деликатен бюджет, който резервира финансовата непоклатимост на страната, само че и подобен, който не разрешава повишение на налози, заледяване или намаление на приходите на хората. 

Стана ясно, че Българска социалистическа партия ще поддържа антикорупционния закон на Крум Зарков, както са го създали и предния път.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР